Terug naar onze projecten

Alumnionderzoek Avans Breda en UU:

Een optimale aansluiting en afstemming tussen opleidingen en het bedrijfsleven zorgt ervoor dat ons aankomend talent met de juiste kennis en expertise kan worden uitgerust. Onderzoek onder alumni biedt opleidingen waardevolle informatie. De UU won er eerder de Nationale Alumniprijs mee! Onderzoek ook wat uw alumni willen en kunnen betekenen voor uw hogeschool of universiteit!

overige beleidsthema’s
2015
Avans Hogescholen en Universiteit van Utrecht
645

Niet alleen komt het contact met alumni ten goede aan de kwaliteit van de opleiding en kan het de aansluiting op de arbeidsmarkt verbeteren. Zij kunnen meer betekenen! Alumni kunnen een rol spelen door ervaringen te delen in gastcolleges en studenten te begeleiden in het proces van hun studiekeuze. Daarnaast beschikken alumni over een netwerk, waarbij zij huidige studenten van dienst kunnen zijn bij het vinden van een afstudeerplek, stage of zelfs een baan! Zo dragen alumni ook al snel bij aan de profilering en reputatie van de opleiding.

Dimensus Beleidsonderzoek voert in opdracht van hogescholen en universiteiten onderzoeken uit onder alumni, waaronder in 2015 voor Avans Hogescholen en de UU (Universiteit van Utrecht). Daarmee wordt inzicht verkregen in het oordeel over de gevolgde opleiding, de aansluiting van de opleiding op de arbeidsmarkt en de arbeidsmarktpositie van afgestudeerden. Ook inventariseren wij in welke mate en hoe zij betrokken wensen te blijven bij de opleiding.Voor meer informatie neemt u contact op met Lilian Bosten van Dimensus Beleidsonderzoek.

 

 

 


Link delen

overige beleidsthema’s
2015
Avans Hogescholen en Universiteit van Utrecht
645

Alle projecten

Op dit moment bevat ons archief 595 projecten van 195 opdrachtgevers.
U kunt zoeken op werkveld, opdrachtgever en jaartal.