Terug naar onze projecten

Parkeeronthaal Zeeuwse Kust 2015

Om te komen tot een verbetering van de kwaliteit, beleving en betekenis van parkeerplaatsen voerde de gemeente Veere begin 2015 een onderzoek uit.  Om te komen tot een meer integrale visie op ‘toeristisch-recreatieve parkeerplaatsen’ aan de kust van Zeeland was meer inzicht vereist in de gebruiker (“de gast staat centraal”). Dimensus is ingeschakeld om dit aanvullende onderzoek uit te voeren. De onderzoeksresultaten vormen input voor het op te stellen projectplan/innovatieprogramma “Parkeeronthaal Zeeuwse Kust”.  Door een extra onderzoek over strandgebruikers hieraan te koppelen, kon kostenefficiënt worden gewerkt. Het onderzoek werd uitgevoerd in augustus en september 2015.

recreatie en toerisme
2015
Impuls Zeeland
632

De enquêteurs van Dimensus hebben met name in augustus maar ook in september op vooraf vastgestelde tijden en parkeerplaatsen gewerkt. Door respondenten ook potentiële winnaars te maken van een weekend Zeeland waren deelnemers – hoewel “bepakt en bezakt” en ook met kinderen – veelal toch bereid hun medewerking te verlenen. In totaal zijn 1000 enquêtes afgenomen om een goed beeld te verkrijgen van behoeften en wensen van gebruikers.

De onderzoeksresultaten worden in september verwerkt in een rapportage aan Impuls Zeeland. Het onderzoeksresultaten over strandbeleving worden verstrekt aan de Stichting Strandexploitatie Veere.

 


Link delen

recreatie en toerisme
2015
Impuls Zeeland
632

Alle projecten

Op dit moment bevat ons archief 595 projecten van 195 opdrachtgevers.
U kunt zoeken op werkveld, opdrachtgever en jaartal.