Circulair Voedselsysteem Altena

 

De gemeente Altena heeft Dimensus ingeschakeld om te inventariseren wat de houding en het gedrag is van inwoners als het gaat om het circulair voedselsysteem. Het programma circulair voedselsysteem is een samenwerkingsprogramma over de ‘maaltijd van morgen’: een bord met gezond eten, uit Altena, duurzaam geteeld en geproduceerd, zonder verspilling. Alle partijen, van boer tot bord, worden betrokken.

Bij het inwonersonderzoek hebben we ons gericht op de houding en het gedrag van inwoners als het gaat om onder andere gezond eten, het kopen van voedsel en de waardering voor het boerenlandschap in de gemeente. Naast een onderzoek onder een willekeurige steekproef wilde de gemeente Altena alle inwoners de mogelijkheid geven om aan het onderzoek mee te werken. Via lokale media werden inwoners hiertoe uitgenodigd.

 

Geef een reactie