Hoe vergaat het de alumni van Sociale Geografie en Planologie?

 

Waar komen afgestudeerden terecht na hun studie? Hoe snel vinden zij een geschikte baan en in welke sectoren komen zij zoal terecht? En hoe waardevol is hun studie eigenlijk voor het werk dat ze nu doen? Om hierachter te komen wordt er bij het Departement Sociale Geografie en Planologie (SGPL) van de Faculteit Geowetenschappen van de Universiteit Utrecht sinds 2007 tweejaarlijks onderzoek gedaan onder afgestudeerden van de doctoraal- en masteropleidingen van het departement. In opdracht van Stichting STOGO voert verzorgt Dimensus dit jaar voor de derde keer dit alumni-onderzoek.

Zo zorgen wij ervoor dat men een duidelijk beeld krijgt van hoe afgestudeerde geografen en planologen achteraf denken over de studie, maar ook hoe hun beroepscarrière tot nu toe verloopt. Het is dan ook van  groot belang dat opleidingen te rade gaan bij hun alumni, om er zo achter te komen wat de sterke punten zijn van de studie en waar het misschien wringt. Door dit onderzoek regelmatig uit te voeren bestaat er continu zicht op de arbeidsmarkt-potenties en carrièremogelijkheden van geografen en planologen.

 

Geef een reactie