Het verhaal van Tilburg: hoe om te gaan met ruimtelijk cultureel erfgoed?

 

De historie van de gemeente Tilburg is in vele gebouwen goed terug te zien. Zo zijn velen in de omgeving bekend met bijvoorbeeld het textielverleden van de stad. Het ruimtelijk cultureel erfgoed is nog altijd de fysieke link naar het verleden. Onder ruimtelijk cultureel erfgoed worden zowel relatief oudere panden, zoals de Abdij Koningshoeve, als nieuwer erfgoed verstaan, zoals het Centraal Station. Ook de veelgeprezen Lochal is een voorbeeld van cultureel erfgoed met nog een duidelijke link naar het verleden.

Door middel van de Routekaart Cultureel Erfgoed Tilburg komt het erfgoed van Tilburg op een overzichtelijke manier in de belangstelling te staan en blijft het ‘Verhaal van Tilburg’ actueel. De huidige routekaart loopt af. Aan Dimensus was het de afgelopen maanden de taak om bij stakeholders na te gaan wat zij van belang vinden als het gaat om dat ruimtelijk erfgoed: kosten wat het kost behouden of is innoveren ook wat waard? En aan welke herbestemmingsprojecten kan een voorbeeld worden genomen? Naar aanleiding van de uitkomsten van dit onderzoek zal de gemeente een nieuwe routekaart en beleid gaan bepalen.

Geef een reactie