Gemeente Beleidsmonitor Sociale Kracht (GBM SK)

Voor verschillende gemeenten in Nederland, waaronder Utrecht, Zeist, Houten, Woudenberg, IJsselstein, Montfoort, De Bilt, Bunnik, e.a., voeren wij op dit moment de Gemeente Beleidsmonitor Sociale Kracht (GBM SK) uit. De GBM Sociale Kracht geeft gemeenten inzicht in de sociale kracht van wijken, buurten of kernen en legt vanuit het perspectief van de burgers bloot waar extra inspanningen moeten worden geleverd. 

Wellicht ook interessant voor uw gemeente?

Zes invalshoeken bepalen de sociale kracht van een wijk of buurt en al deze aspecten komen in de monitor aan de orde: buurtcohesie, participatie en zelfredzaamheid, maar ook leefbaarheid, veiligheid en sociaal-economische status. De monitor brengt in kaart hoe inwoners verschillende aspecten van sociale kracht waarnemen en ervaren. Hierbij wordt niet alleen naar de beperkingen gekeken, maar juist ook naar potenties en de bereidheid van bewoners om iets voor de buurt en de buurtbewoners te doen.

Twee vliegen in één klap.  Een aantal vragen uit “Waar Staat Je Gemeente?” is relevant voor de Monitor Sociale Kracht. Omwille van de uniformiteit hebben we daarom de monitor afgestemd met KING.

Wilt u meer informatie over de GBM Sociale Kracht? Bel of mail ons: 076-5150304 of info@dimensus.nl.